Merhaba arkadaşlar ben Op. Dr. Orhan Coşkun bu yazımızda son yıllarda en çok ilgi gören konulardan biri ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri, uygulanış şekilleri, avantajları ve dezavantajlarını üzerinde durmak istiyorum. Sürekli aktardığım hususlardan biri tekrar dile getirip, konumuza giriş yapalım. Damar genişlemesi sorunları mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olup, kozmetik bir sorun değildir.
Genişlemiş venlerin tedavisi için uygulanan 2 bilimsel yöntem bulunmakta olup, bunlar ameliyat yada teknolojik yöntemlerle yapılan ameliyat gerektirmeyen yöntemlerdir. IDEA Klinik ailesi olarak 10 yıl önce uygulamasına son verdiğimiz cerrahi müdahale hastanın özgürlüğünü kısıtlayan, pişman olacağı sonuçlara sebebiyet veren ilkel bir yöntemdir. Şuan devlet hastanelerinde hasta yoğunluğu fazla olması nedeniyle uygulanışı devam etmektedir. Operasyon esnası ve sonrası yaşayacağınız riskleri içeren yazımızı aşağıda yer alan bağlantıdan inceleyebilirsiniz. https://www.damargenislemesi.com/varis-ameliyati-olmak-zorunda-degilsiniz.html
Neden Ameliyatsız Yöntemleri Seçmeliyim?
Yukarıda verdiği bağlantıya tıkladığınızda sayfada yer alan Video’da cerrahi müdahale ve ameliyatsız yöntemler arasındaki farkı ortaya koymaktadır. Ameliyatsız tedavi uygulaması muayene kadar basit olup, avantajları %90 daha fazladır. Sadece 10 dakika gibi kısa bir sürede sağlığınıza kavuşursunuz. Hastanede yatma, narkoz, anestezi vs gerekmez. Tedaviniz 10 dakika içinde tamamlanıp, bu noktadan sonra evinize, işinize okulunuza dönebilirsiniz. Ameliyat ile sadece 4,1 mm üzeri (varikoz venler) tedavi edilirken, ameliyat gerektirmeyen yöntemlerde ise 1 mm üzeri genişlemiş tüm venler sonsuza dek tekrarlamayacak şekilde yok edilir.
Operasyon sonrası ağrı, kanama, şişlik, dikiş izi kalırken diğer yöntemlerde 10-15 gün hafif bir morarma dışında hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Şimdi böylesi avantajların olduğu bir yöntemimi yoksa ameliyatımı tercih edersiniz? tercihiniz ameliyatsız yöntemlerde sağlığınıza kavuşmak ise şimdi uygulanan yöntemler ve yapılış şekillerine geçmek istiyorum.
Ameliyatsız Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?
Hastalığın kaynağı %90 bacaklarımız da bulunan toplardamarlar olup, onun imha edilmesini, devre dışı bırakılmasını amaçlamaktadır. Ameliyat ile yapılan tedavilerde genelde 10 cm kesi yapılarak tel yardımı ile sorunlu ven vücuttan çıkarılmaktadır. Önerdiğimiz uygulamada ise herhangi bir kesi yapılmadan 4 yöntemle uygulanmaktadır. Bunların ikisi Lazer ve Radyo Frekans cilt üzerinden uygulanırken, diğer ikisi ise Köpük ve Skleroterapi damar içinden çok ince bir iğne ile uygulanmaktadır. Halk arasında iğneli yöntem olarak bilinmektedir. Hazırsanız ilk olarak cilt üzerinden uygulanan yöntemleri tanıyalım.
Lazer (Cilt Üzeri ve EVLA)
Bu uygulama da öylesine gelişmiş ki her ihtiyaca cevap verecek şekilde planlanmıştır. Lazerle varis tedavi en küçük birim olup, genelde spider veins tedavisinde kullanılmaktadır. Bazen öylesine işe yarar ki iğne giremeyecek kadar ince olan venlerin tedavisi yalnızca Lazer ve Radyo Frekans ile yapılabilmektedir. Etkisine bakacak olursa lazer ışını 80 ile 130 derece ısı taşıyabilmektedir. Uygulama öncesi özel bir jel sürülen bacaklar soğutulmakta ve kişi ısıdan ağrı, yanma hissetmez.
Radyofrekans (Cilt Üzeri ve EVRF)
Kısa adı RF olan bu yöntem Lazer ile büyük benzerliği bulunmaktadır. Yine aynı şekilde spider venler ve kısmen orta kalınlıktaki retiküler venlerin tedavilerinde uygulanmaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere etkisi radyo dalgaları ile yapılmaktadır. İğne kadar ince bir ucu ile cilde dokundurma şeklinde yapılır. Aşağıda yer alan görüntülerde görebilirsiniz.
Köpük ve Skleroterapi
Günümüzde en etkili, en çok tercih edilen uygulama köpük olduğunu bilmelisiniz. Damar içinden yapılan bir yöntemdir. Aethoxysklerol madde içeren özel bir ilaç + hava karışımından elde edilen köpük çok ince bir iğne yardımı ile enjekte edilmektedir. Uygulandığı andan itibaren etkisini gösterir ve genişlemiş venleri yok eder. İğne girecek kadar genişlemiş venlerde uygulanabilir.
SKLEROTERAPİ
Yukarıda tanıma imkanı bulduğumuz köpük yöntemi ile %90 benzerlik gösteren bir yöntem olmasına karşın çok fazla uygulanmaz. Bazı insanlar son noktaya kadar tedavi olmadıkları için damar genişlemesi 2,5 – 3 cm olabilmektedir. Böylesine ileri derece durumlarda Skleroterapi tercih edilir. Yine aynı şekilde damar içine çok ince bir iğne ile yapılır. Köpük yönteminde ilaç hava karışımı köpük elde edilirken bu yöntemde sadece ilaç kullanılır. Genelde tek seans yeterli olmayacaktır. Çünkü ilacın günlük dozajı olup, kalan varisler bir sonraki seansta tedavi edilir.
Avantajları / Dezavantajları
- SGK geçerli olup, ücretsiz muayene imkanından yararlanırsınız.
- Sadece 10 dakika gibi bir sürede tamamlanır.
- Tedavi sonrası hastanede yatma, iş gücü kaybı, istirahat gerekmez
- Ağrı, sızı, şişlik, ödem oluşmaz pansuman ve ağrı kesici kullanmaya gerek yoktur
- Kesi yapılmadığı için tedavi sonrası ameliyat ve dikiş izi kalmaz.
- Bandaj, sargı yada varis çorabı gibi uygulamaları gerektirmez.
- Varikoz venler tek seansta hepsi tedavi edilemeyip 2. 3. seans gerekebilir.
Ameliyatsız Yöntemlerin Yapılışını İzle
Evet arkadaşlar yazılı anlatım burada son bulmuş olup, şimdi birde yukarıda aktarılmış olan yöntemlerin nasıl yapıldığını görelim. Idea klinik tarafından hazırlanan Video’da ilk olarak RF ile kılcal damar tedavisi, devamında köpükle kılcal damar tedavisi ve köpükle kalın varis tedavisinin yapılışı yer almaktadır.
Ücretsiz Muayene / SGK Geçerli
Sizde damar genişlemesi hastalığından ameliyatsız yöntemlerle kurtulmak isterseniz IDEA Türkiye’nin en büyük 4 ilinde İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’de 6 klinik ile hizmet vermektedir. Alanında tecrübeli kalp damar cerrahi uzmanlarının görev yaptığı kliniklerimizde tüm hastalara muayene ücretsiz olup, tedaviniz SGK’lı hastaların tedavisi %50 indirimli yapılmaktadır.
Randevu Almayı Unutmayın
Sizlere en kaliteli hizmeti sunmayı hedefleyen idea klinik sıra beklemeye son vermek adına randevu uygulaması başlatmıştır. Randevu alarak belirlemiş olduğunuz tarih ve saate doktorunuz ile görüşebilirsiniz. Randevu almak için klinik telefonlarımızı her gün 08:00 ile 24:00 arasında arayabilirsiniz.
Merhabalar, ben kalp ve damar cerrahisi uzmanı Op. Dr. Orhan Coşkun, 1968 yılında Gaziantep’de doğdum. Gazi Üniversitesi tıp fakültesi yanı sıra Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahi Merkezi’nde uzmanlık eğitimimi tamamladım. Şuan İstanbul Bakırköy’de hasta kabulüne devam ediyorum. Bana ulaşmak için 0212 572 72 65 arayabilir ya da aşağıda yer alan WhatsApp butonuna tıklayabilirsiniz.
Hocam benim iki bacağimdada varis var 3defa lazerle işlem yapıldı.ama yine ağrıyor sağ bacağının bilek kısmınada aşırı derecede kılcal damar genişlemesi var bunlardan kurtulmak istiyorum hem estetik olarak hemde ağrılardan ben k.maraştayim en yakın kliniğiniz nerde öğrenebilir miyim
Size en yakın kliniğimiz Ankara da. 05426210888 nolu telefondan bilgi alıp randevunuzu oluşturabilirsiniz
Merhaba sağ bacağimin diz kapağ ile kasık arasinda kalan baldır kısmında ic tarafta uzunlugu 25 cm yakin kalinligi 2_2.5 mm arası bir varis var benim korkum alerjik bir bunyem var daha once kullandigim birkac ilac solunum sıkıntısı yaratti sizin kullandığınız yontemlerde boyle bir risk varmı
muayene ile durumunuz değerlendirilir.duruma göre düşük doz uygulanır.sıkıntı olmazsa tedaviniz yapılır
Op. Dr. Orhan Coşkun
Merhabalar ben 39 yaşındayım Benimde iki bacağımda özellikle diz kapak üstü ve iç bacak ve arka tarafa doğru ilerleyen ayağa kalkınca oldukça kötü bir görüntü oluşturan varislerim var ameliyatsız yöntemlerinizle kesinlikle tedavi olabilirmiyim bende bunu öğrenmek istiyorum teşekkürler
varislerinizin durumuna göre ameliyatsız tedavi yöntemini seçiyoruz,gelirseniz muayene ile değerlendirip en uygun yöntemle tedavinizi yapabiliriz
Op.Dr.Orhan Coşkun
Ii çalışmalar.30 yaşındayım ortaokul dönemlerinde kramplarim çok olurdu özellikle geceleri.magnezyum eksikligi dedi doktor.muayene bile etmedi.20li yaslarda topuktan gelen ağrılar başladı.10 dakika bile yuruyemiyor ayakta duramiyordum.topugum kırılmış gb ağrırdı ve yine doktora gittiğimde babet hastalığı dedi yine hiç bir tetkik yapılmadi. Öğretmenim ve haliyle ayakta durmalıyım ama sürekli oturma ihtiyacı hissediyordum.ve en son sadece 3 günlük yoğunluk sonucu her iki ayağımda şişti ve sonuç kucakta taşındım.1 hafta sis inmedi ve ağrısı da dinmedi.koyde gorev yaptigim icin hastaneye de gidemedim.yakin zamanda bir profesöre göründüm her iki bacağımda ultrasonla bakıldı ve sadece sag bacağımda varis gordu. Yürüyecek egzersiz yapacaksın dedi.agrilarim çok dedim zorla doxium diye bi ilaç verdi.
Her iki bacağımda da ödem olduğunu düşündüğüm sisler ve dayanılmaz ağrılar çektim ama sadece sag bacagimda varis var dendi. Nasıl olabilir bu. Sonuçlarımı size gönderebileceğim bi ileşitim adresi verirseniz sevinirim eylule kadar kurtulmam lazım bu durumdan.tesekkurler
05426210888 nolu telefona whatsapptan gönderebilirsiniz
Merhaba ben Konyadan Fatma eşimin iki bacağın da uzun süredir varis var bacağının birinde ise varisi baya kalin ne onerirsiniz fiyat ne kadar olur acaba eşim SGK li bu arada cvp yazarsanız sevinirim uzun süredir çekiyor baya rahatsız oluyor
tüm varisli alanların fotoğrafını 0505 119 36 90 telefona whatsapptan gönderirseniz,yaklaşık olarak değerlendirebiliriz.kliniğimiz varisin ameliyatsız tedavisine yönelik her tür teknolojiye sahip,gelirseniz tedavinizi yapabiliriz
Op.Dr.Nihat Aydın
Hocam kolay gelsn İstanbul da askerim amiliyatsiz yontem ile tedavi olmak istyrm bnan yrdimci olurmusnuz
size en yakın kliniğimize gelirseniz muayene ve tedavinizi yapabiliriz.
Op.Dr.Orhan Coşkun
Merhaba sayın hocam ;
Benim ayak ve bilek kisminda ve bide ayak eklem kısımlarında varislerim mevcuttur .
Kılcal damarlarda kanama ve topuk kisimlarimda siyahlasma oluşuyor .
Ben spor hocasıyım hocam
Bu belirtilerin tedavisi acaba nedir ?
Beni bu konuda bilgilendirirseniz
Sevinirim
Teşekkür ederim ve tedavi yöntemi ne olur size gelsek nasıl bir tedavi uygularsiniz
Op. Dr. Orhan Coşkun
Ayak bileği civarında daha çok mikro skleroterapi uyguluyoruz, en iyi sonuçlar bu şekilde alıyoruz.
Sayın hocam, yukarıda bahsedilen rf, ışın, köpük gibi yöntemlerle;
1- Varis tedavi edilirken genişlemiş damara ne oluyor? Ortadan kaldırılıyor ise nasıl atılıyor vücuttan?
2- yok edilen damarların görevini hangi damarlar üstleniyor?
3- sorunun tekrarlamayacağı söylenebilir mi?
4- varis oluşumunun kişiye özel sebeplerinin kliniğinizde araştırma olanağı var mı? Daha açık sorayım, “neden benim toplar damarlarımdan bazıları görevini yerine doğru getiremiyor? ” sorusunun yanıtını ayrıntılı bir şekilde öğrenebilecek miyim?
Yanıt için teşekkürler.
Op. Dr. Orhan Coşkun
Hastalıklı damar vücut tarafından metabolize edilir
Asıl işi yapan derin damarlara devrolur
Başka damarlar genişleyebilir, doğru tedaviyle bu ihtimal % 10 dur
Gerekli incelemeyi yapıyoruz ancak % 95 hastada sorun kapakcık bozukluğudur.